Wellness központ

WELLNESS

Relaxáljon igazi intim atmoszférában, harmóniában és nyugalomban. A finn-, gőz- és infraszaunával rendelkező wellness központ a földszinten található, közvetlenül a recepció mögött. Frissüljön fel a hideg esők, trópusi zuhanyok zónájában, és lazítson a kandalló mellett a kényelmes nyugágyakon.

Wellness centrum v hoteli Panorama****.
Wellness centrum v hoteli Panorama****.

A SZAUNÁZÁS HATÁSAI

A rendszeres szaunázás pozitív hatással van az immunrendszerünkre, elsősorban a légúti fertőzések ellen véd minket. Továbbá jótékony hatással van a bőrünkre, enyhíti az idegrendszeri feszültséget, javítja a véráramlást és segíti szervezetünk méregtelenítését. Pszichikai és fizikai relaxációt idéz elő.

A HELYES SZAUNÁZÁS TÍZPARANCSOLATA

  1. A szaunában a szaunázáshoz meghatározott fehérneműt használjon (szauna lepedő).
  2. Belépés előtt alaposan zuhanyozzon le.
  3. Zuhanyzás után alaposan szárítsa meg bőrét.
  4. Mindig vigyen be magával lepedőt vagy törölközőt, és higiéniai okokból terítse maga alá.
  5. Amennyiben légzéskor égetést érez, kezeit helyezze az arca elé kagyló formában és úgy lélegezzen. Orrán keresztül vegye a levegőt, ne pedig szájon át.
  6. Az ajánlott időmennyiség letelte után, ill. égés érzete esetén jöjjön ki a szaunából. A szaunában töltött idő hosszát fokozatosan emelje.
  7. Az izzadságot hagyja a lepedőre folyni, ill. könnyedén törölje le, ezzel is segítve a pórusok felszabadítását.
  8. A szaunából lassan jöjjön ki.
  9. A hűtést minden szaunázási időszak után végezze el. Fokozatosan hűtse le magát, főleg a nyakszirtet.
  10. A szaunázást zárja pihenéssel a relaxációs helyiségben, nyugodt testhelyzetben.

MASSZÁZSOK

KLASSZIKUS MASSZÁZS
Javítja a bőr, a bőr alatti kötőszövetek és az izmok vérbőségét, segít feloldani a merev és fájó izmokat, valamint segíti a salakanyagok hatékonyabb eltávolítását a szervezetből. A rendszeres klasszikus masszázsnak köszönhetően testének bőre rugalmasabbá válhat, és megelőzheti a fájdalmakat, amelyeket a merev izomzat eredményez – például a tarkó területén, a lapockák között és a derékban. A klasszikus masszázs segíti az izmok és az ízületek felgyógyulását törés, vagy más sérülés miatti hosszú immobilizáció után.

REFLEXOLÓGIAI TALPMASSZÁZS
A reflexológiai talpmasszázs a lábon lévő reflexpontok stimulációján alapul. A talpon idegvégződések találhatók, és azok célzott nyomása hatással van az emberi test minden szervére, a hátgerincre, az izmokra, az ízületekre, a nyirokra. Ez egy megelőző, illetve gyógyító eljárás, nincsenek mellékhatásai.

RELAXÁLÓ TALPMASSZÁZS
A relaxáló talpmasszázst már régen is használták a kínai orvosok, akik azt állították, hogy a talp a „második agy“. Az egyes pontok stimulációja a talpon jelet ad az illetékes szervnek, amellyel pozitívan lehet befolyásolni azt. A relaxáló masszázs kedvező hatásai általában már pár órával a masszázs után jelentkeznek.

DORN TERÁPIA
A Dorn terápia egy olyan eljárásnak tekinthető, amellyel az okokat lehet gyógytani. Amennyiben az ok megszűnik, a tünetek is megszűnnek. A csigolyák és az ízületek helytelen helyzetének helyreállításánál a csigolyát vagy az ízületet a megfelelő helyzetbe állítják a kliens aktív részvételével, nem kívánt mellékhatások nélkül. Nagyon biztonságos eljárás. A kliensnek lehetősége van természetes úton újra egyensúlyba kerülni. A gyógykezelés során elegendő folyadékot kell fogyasztani, hogy a test megtisztuljon a toxinoktól, a salakanyagoktól és az urátoktól (húgysav sói). Ideális forrásvizet fogyasztani.

BREUSS MASSZÁZS
A masszázs a Dorn terápiát egészíti ki gyengéd, manuális terápiával, amelynek segítségével az ízületek, a csigolyák és az energiakapuk biztonságosan és pontosan a helyes helyzetükbe kerülnek. A masszázzsal fellazulnak a kötőszövetek. Ezzel a masszázzsal a gyakran elmozduló hát- és ágyéki csigolyák fájdalommentesen visszatehetőek a helyes helyzetükbe. Isiász esetén a Breuss masszázs általában az egyetlen eljárás, amelyet a páciens elvisel. Ennek a terápiának a segítségével a porckorongok optimálisan regenerálódhatnak, és újra feltöltődhetnek energiával.

HAWAII LOMI-LOMI MASSZÁZS
A Hawaii LOMI-LOMI masszázs hosszú ritmikus mozdulatok és erősebb, ujjakkal, tenyérrel és alkarral történő nyomások váltakozása. Stimulálja a vérkeringést és a nyirokrendszert, méregtelenít, valamint megszünteti a fájdalmat, a fáradságot és a feszültséget. Ritmikusabb és intenzívebb, mint a többi masszázs. Jó izomzattal rendelkező, illetve erősebb testalkatú klienseknek ajánlott. Masszázságyon, relaxációs zene, valamint esszenciális olajak használatának kíséretében történik, nagyon gyengéd és gördülékeny technikával, amely során nem csak a tenyérrel való nyomást alkalmazzák, hanem az alkar hosszú mozdulatait is. A hosszú, gyengéd mozdulatok folyamatosan és ritmikusan váltakoznak az erősebb nyomásokkal, amely során mély fizikai és pszichikai relaxáció érhető el. Nagyon jó hatással van az izomgörcsökre és az izomfájdalmakra.

MÉZMASSZÁZS
Az érintésterápiának, a célzott erős vérbőségnek, a méz kitűnő hatásainak és a szervezet közvetlenül bőrön keresztüli méregtelenítésének egyesítése. A mézzel való masszírozás alkalmazható ún. civilizációs betegségek esetén, illetve megelőzésük érdekében, mint amilyenek az onkológiai megbetegedések, az allergiák (kivéve a mézallergia), az izmok és az ízületek reumatikus megbetegedései, az ízületi porckopás, a krónikus légúti problémák és emésztési nehézségek, a krónikus fáradtság szindróma, az alvászavar, valamint súlyos betegségek,idegrendszeri zavarok, női problémák, gombás fertőzések utáni regeneráció, a máj, a vese és a hasnyálmirigy betegségei, potenciális zavarok, terméketlenség és sok más.  A masszázs újjáéleszti és méregteleníti a szervezetet, alkalmazható fejfájásoknál, a cellulitisz megelőzésére és kezdeti stádiumában való gyógyítására, illetve bőrproblémák esetén.